Recepty

Jahodový džem s vanilkou so zníženým obsahom kalórií

Jahodový džem s vanilkou a stéviouNáročnost: 1 bábovka

Doba přípravy: asi 30 minut

Vystačí na: asi 6 pohárov à 200 ml

 Prísady:

  • 1 kg očistených jahôd
  • 1 ks Vanilkový struk „Bourbon“ Dr. Oetker
  • 1 balíček Želírovacieho cukru so stéviou Dr. Oetker

Príprava:

  1. Na prípravu džemu vložíme očistené jahody do hrnca a pomocou tyčového mixéra ich rozmixujeme. Pridáme rozkrojený vanilkový struk a želírovací cukor so stéviou a dôkladne premiešame. Za stáleho miešania privedieme zmes do varu a povaríme minimálne 5 minút.
  2. Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve uvareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, primiešame do zmesi 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker.
  3. Odoberieme struk a prípadnú penu a plníme do pripravený pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme dôkladne viečkami a obrátime na 5 minút hore dnom.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *