Dezerty a múčne jedláRecepty

Kokosové muffiny

Muffiny sú obľúbeným dezertom najmä vďaka širokým možnostiam ochutenia, a to od čokolády cez špenát až po kokos. Okrem toho sú ľahko uskladniteľné a papierové košíčky z nich robia pastvu pre oči. Ak čakáte návštevu alebo si len tak chcete spríjemniť deň, upečte muffiny, napríklad s chutným kokosom a tvarohom.

Potrebujeme:

250 g hladkej múky,

30 g kokosu,

štipka soli,

80 g práškového cukru,

1 prášok do pečiva,

20 g hrozienok,

trochu postrúhanej citrónovej kôry,

2 dl acidofilného mlieka,

2 vajcia,

80 g masla,

120 g mäkkého tvarohu,

1 vanilkový cukor,

košíčky na muffiny

Postup:

Hladkú múku si v jednej väčšej miske zmiešame s práškom do pečiva, kokosom, soľou, cukrom, citrónovou kôrou a hrozienkami. Nezabudnite citrón pred použitím poriadne poumývať. Ak nemáte v láske hrozienka, pokojne miesto nich použite napríklad sušené brusnice alebo iné kandizované ovocie. V druhej miske vymiešame acidofilné mlieko s jedným vajíčkom, žĺtkom a trochu vychladeným roztopeným maslom a obsah oboch mís napokon zmiešame dokopy. Tvaroh vymiešame s vanilkovým cukrom a pridáme sneh zo zvyšného bielka. Papierové košíčky naplníme len do jednej tretiny cestom, do každej pridáme ešte kúsok z tvarohovej hmoty a zalejeme do dvoch tretín cestom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C. Upečené muffiny môžeme posypať práškovým cukrom alebo poliať citrónovou polevou.

Ilustračné foto: pixabay.com

Mária Pachová

Som študentkou žurnalistiky na Katolíckej univerzite v Ružomberku. Láska k písaniu a vareniu ma priviedla na portál, ktorý mi ponúka oboje. Som rada, že sa popri škole môžem venovať tomu, čo ma naozaj baví a prinášať čitateľom zaujímavé informácie o jedle a stravovaní.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *