Dezerty a múčne jedláRecepty

Lievance z kyslej smotany

Aj z tradičných pochúťok sa dajú vytvoriť netradičné, a to vďaka tajnej ingrediencii, ktorá v sladkých jedlách nezvykne byť štandartnou. Lievance s kyslou smotanou sú vhodné nielen na obed, ale aj na raňajky spolu s čerstvým ovocím alebo len jemne poliate medom.

Potrebujeme:

500 ml lahôdkovej kyslej smotany,

4 vajíčka,

300 g hladkej múky,

40 g cukru,

štipka soli,

trochu prášku do pečiva,

tuk.

Postup:

Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme smotanu, soľ, hladkú múku, v ktorej sme rozmiešali trochu prášku do pečiva a vypracujeme hladké cesto podobné tomu na palacinky, no trochu hustejšie. Nakoniec opatrne zamiešame tuhý sneh ušľahaný zo 4 bielkov. Malé lievance smažíme na tuku.

Ilustračné foto: pixabay.com

Mária Pachová

Som študentkou žurnalistiky na Katolíckej univerzite v Ružomberku. Láska k písaniu a vareniu ma priviedla na portál, ktorý mi ponúka oboje. Som rada, že sa popri škole môžem venovať tomu, čo ma naozaj baví a prinášať čitateľom zaujímavé informácie o jedle a stravovaní.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *