ReceptyRyby

Steak z lososa s omáčkou

Potrebujeme:

2 steaky lososa,
1 citrón,
1 pór,
50 g strúhaného parmezánu,
bazalku,
soľ,
korenie,

Omáčka:
50 g čerstvej uhorky,
1 strúčik cesnaku,
3 PL majonézy,
3 PL sójovej omáčky.

Postup:

Steaky osolíme a okoreníme, pridáme bazalku podľa chuti, dáme na plech a pokvapkáme citrónovou šťavou. Pór nakrájame na tenké kolieska, poukladáme na lososa a celé posypeme parmezánom. Pečieme pri 200°C cca 15 minút. Na omáčku postrúhame uhorku, pretlačíme cesnak, pridáme  majonézu a sójovú omáčku. Všetko dôkladne premiešame. Steaky naservírujeme na taniete a polejeme omáčkou. Podávame so zeleninou alebo zemiakmi.

Ilustračná foto: pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *