CestovinyReceptyTop

Tuniakové cestoviny po taliansky

Milujete Taliansko, no nemáte čas ho navštíviť? Preneste si kúsok z neho aspoň do vašej kuchyne. Naučíme vás ako jednoducho a rýchlo pripraviť cestoviny s tuniakovou omáčkou na taliansky spôsob.

Potrebujeme:

celozrnné cestoviny,

tuniak vo vlastnej šťave,

cherry paradajky,

šampiňóny,

cibuľa,

cesnak,

paradajkový pretlak,

oregano,

bazalka,

soľ,

kokosový olej.

Postup:

Zo všetkého najskôr si dáme podľa klasického postupu variť cestoviny. Dávame však pozor, aby sa nám nerozvarili. Medzitým si nakrájame cibuľu a cesnak nadrobno. Pridáme na teplý kokosový olej a orestujeme dozlatista. Ak máme tento krok za sebou, pridáme aj pokrájané huby. Môžeme podliať trochou vody a na chvíľu podusíme pod pokrievkou. Po pár minútach pridáme tuniaka zmiešaného spolu s paradajkovou omáčkou a bylinkami. Na malej panvici si ešte na masle orestujeme cherry paradajky rozkrojené na polovicu. Keď sú už mäkké, pridáme k takmer hotovej omáčke. Povaríme ešte tri minúty, nezabudneme osoliť a môžeme zmiešať spolu s cestovinami.

Ak chcete mať ešte väčší gastronomický zážitok z tejto talianskej pochúťky, postrúhajte si navrch aj parmezán alebo iný syr podľa vašej chuti. Ako čerešnička na cestovinovej torte určite padne vhod aj pohár skvelého vínka. Tak nazdravie a dobrú chuť.

Foto: autor

 

Mária Pachová

Som študentkou žurnalistiky na Katolíckej univerzite v Ružomberku. Láska k písaniu a vareniu ma priviedla na portál, ktorý mi ponúka oboje. Som rada, že sa popri škole môžem venovať tomu, čo ma naozaj baví a prinášať čitateľom zaujímavé informácie o jedle a stravovaní.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *